[30K och BMC och FCK]

En grej jag länge velat dela med mig av är det faktum att två duktiga triathleter och sköna grabbar här i Falun har gått ihop och startat ett mycket intressant företag. 30K Solutions är namnet och de har både hemsida och facebooksida. De säljer en massa coola prylar, skor och cyklar och bedriver olika typer av coaching och håller i tester och matlagningskurser och massor av annat. Dessutom kommer de även att öppna lokal här i Falun inom kort! Och just ja, Stefhan Andersen och Jonas Bergkvist är de som ligger bakom verksamheten alltså, om ni inte redan känt på er att det var dem när jag skrev ”två duktiga triathleter och sköna grabbar”. Tilläggas bör att de även är mycket drivna i det de gör och väldigt kunniga. Det räcker alltså oftast inte med att vara duktig och skön för att lyckas driva igenom en sådan här sak. Oavsett så önskar jag dem ett stort lycka till, och jag både hoppas och tror att det kommer bli riktigt bra!

30k-logo-mini1

En annan grej som är mycket spännande är att de säljer cyklar av det schweiziska märket BMC. Och som ni alla vet så är ju cyklarna från BMC svårslagna vad det gäller typ allt. Aerodynamik, design, lackering, smarta lösningar.. Nej, jag ska inte överdriva, men de känns väldigt gedigna och väldesignade, dessutom ruskigt snygga. Därför är det såklart extra kul att jag själv byter från min trogna Aeroad till BMC:s värsting-aeroracer ”Timemachine TMR01” med integrerade bromsar och kolfiber överallt. Så nu finns det inte mycket kvar att skylla på om cykelbenen inte skulle råka duga vid något tillfälle. Eller ja, jag har inte den värsta Shimanogruppen på, men jag känner att mekaniska Ultegra kommer man ganska långt med.

En tredje mycket kul och även cykelrelaterad grej är att jag kommer att prova på att vara cyklist på riktigt i år, eftersom jag fått äran att vara med i Falu CK:s elitlag denna säsong. I cykel då alltså. Planen är att lyckas stuva in så många tuffa, spännande och lärorika cykeltävlingar som möjligt i sommar, utan att hämma triathlontävlandet givetvis. Men det finns många fördelar med att tävla i cykel. Man blir stark i benen, man lär sig hantera cykeln, man har kul, man lär sig saker, och att cykeltävla kan man ibland göra istället för att cykelträna. Ibland vore det såklart bra att vara i cykelform också om man vill få ett bra resultat, men det är svårt att utmana de som är cyklister på riktigt.

Närmaste cykelrelaterade evenemang är att försöka ge mig av till Uppsala i helgen och testa cykelbenen på allvar. Det blir då i Sveriges enda UCI-lopp (på herrsidan) som dessutom är en del av Europatouren, Scandinavian Race, på lördagen. Och i Skandis GP (senior) på söndagen. Scandinavian Race går i form av 15 varv runt Uppsala med varvning vid slottet och en tuff stigning i form av Pollacksbacken varje varv. Ett varv mäter 12,9 tekniska kilometer långt så den som är matematiskt lagd kan snabbt räkna ut att sträckan blir 194 km. Det är långt för en kortdistanstriathlet det. Och kanske alldeles för hårt motstånd egentligen. Men, men. Söndagens Skandis GP kommer gå lite i revanschens tecken eftersom jag punkterade bort mig där förra året. Kommer ställa upp i seniorklass i detta lopp för att minimera risken att bli sjukt avhängd direkt, samt gå i backen.. 15 varv á 2 km, inklusive en stigning hela vägen nerifrån ån upp i Redivivabacken och upp till slottet och sedan ner från slottet på andra sidan på gatsten och sedan vidare nerförsbacke på gatsten vid domkyrkan. Tekniskt och tufft med inte mycket vila. Det roliga är att banan för SM i Uppsala Triathlon i juni kommer att vara på nästan samma bana! Bra träning.

Meeeen som ni kanske läste i förra inlägget så har ju inte direkt hälsan varit på topp i veckan som varit, så vi får se hur kroppen reagerar! Men jag drar ner till start och håller tummarna. Starten på lördagen går kl 12:00, och på söndagen kör vi herrseniorer redan kl 10:30. Mer info finns på Upsala CK:s hemsida.

Den uppmärksamme kanske tänker, men vad händer med Rembo IK? Dumpar Oskar sin modercykelklubb? Och som svar på de frågorna kan jag säga att jag inte dumpar mitt kära Rembo IK helt och hållet. Dels kommer jag fortsätta tävla i längdskidor för klubben, samt dels säkerligen representera Rembo IK på motionslopp och på träning. Jag har ju inte cykelkläder i sådant överflöd att jag bara kastar bort min vackra klubbdress. Medlemskapet i Rembo IK är liksom inget man bara avskriver sig, och dessutom kan jag ju inte ändra på var jag kommer ifrån.

IMAG3275x
Vackert. Fast framhjulet har snurrat lite så bilden blev ju inte perfekt. Och så ser det ut som att växelreglagen pekar rakt upp, men jag kan försäkra er om att de inte gör det..
oskar003
Ny dress. Ny cykel. Mot nya framgångar.

Hälsningar med förhoppning om sommarens intåg
Oskar

 

 

Annons