December!

Hej! Om det passerat någon obemärkt, så har jag nu varit sjuk i troligtvis någon form av influensa, sedan snart 1,5 vecka tillbaka, varav en hel vecka i feber med varierande temperatur. Är piggare nu, tyyp frisk, men inte redo för träning. Hjärnan börjar dock fungera hyfsat, så jag tänkte passa på att skriva lite här på hemsidan.

Sedan sist vi hördes här så har jag hunnit med lite av varje kan man säga. Dels har jag hunnit ta några veckors säsongsvila och samtidigt flyttat den fantastiska stockholmstjejen Sara hit till Falun. Hurra! Det innebär att vi från och med nu vid jul kommer bo fyra personer i ”min och Joels” trea.. Ett litet kollektiv med andra ord. Det ska bli spännande att bo på detta sätt ett tag framöver. Finns främst två fördelar med denna boendetyp: 1. alltid sällskap, och 2. låg hyra.

Därefter har jag även hunnit dra igång min träning igen. Ett knä som spökade redan innan Italienresan i mitten av oktober har väl börjat bli helt bra nu, men har trappat upp löpningen tillsammans med rehab fram tills nu. Det var inte enligt plan, men som det verkar kanske jag slipper dras med ett ont knä hela vintern och våren. Har hunnit köra många fina pass i velodromen och fått upp en fin och stabil känsla i sadeln om jag får säga det själv. Bra flyt i simningen också, med flera bra pass. Kände mig mycket taggad på vidare träning nu under vintern.

Men jag har också hunnit med en influensa. Låter det på ”de lärde” som att det är i alla fall. Det var inte heller enligt plan, men shit happens. Deal with it, osv. Och även om det har gått lång tid nu utan träning så har det inte lyckats knäcka mig mentalt. Jag har varit med om värre.. Man får se det positiva i det, har jag tur så kommer jag ju nu kunna göra bättre och bättre ifrån mig på varje pass – och sånt är ju skoj.

Men nu till the big deal i det här inlägget:

Lyfter vi blicken lite så väntar nu spännande saker inför nästa år. Den mest spännande saken sparar jag till nästa inlägg (ååå en cliffhanger igen!!).. Hursomhelst, som jag nämnt tidigare kommer jag inte gränsla samma cykel eller tävla för samma klubb. Nästa år kommer jag istället representera IF Mantra Sport! Jättekul att Fredrik Swahn och gänget välkomnar mig tillbaka med öppen och varm famn. Därför kommer jag även att cykla på Cannondale nästa år. Kul! Ska bli riktigt spännande att testa deras grejer ordentligt.

Har suttit på en cykelcross från Cannondale sedan 2014, men först och främst kommer jag nu utöka kollektionen med en dödsvass SuperSix EVO Hi-Mod Dura Ace. Cannondale satsar inte riktigt på att separera modellerna ”aero” och ”lätt & styv”. De anser att det räcker med superdupercykel som är både aero, lätt och styv. En sån ska jag cykla på nästa år. Den väger typ ingenting!

Cykeln är dessutom klädd med nyaste Dura Ace-komponenterna, 9100, med upphottade bromsar och växelförare – riktigt fräsch och intressant grupp. Vevpartiet  är Cannondales egna och lätta. Hollowgram Si, heter det. De har en vassare variant också, SiSl2, men inte på min cykel. Hjulen är också Cannondales egna, Hollowgram, kanttrådsfälgar helt i kolfiber. Hade tänkt ha dessa som träningshjul, men det visade sig att de är lättare än mina tävlingshjul så.. jag kanske sparar lite på dem.

Fin va? Kommer troligen att kapa gaffelröret lite, ja.. Och ni kommer få fler bilder att gotta er i, var så säkra.

img_20161211_185721_1

cannondalebeauty

mantrasport

Det var allt för denna gång!

/Oskar

Annons