Hallsta Triathlon

jwille1
Foto: Joachim Willén

Det är den tiden på året nu. Tid för svensk säsongspremiär i triathlon. Det blev ingen utomlandspremiär tidigare i vår. Planen var både ett race i Marocko och ett i Rom. Men det blev inget av det just eftersom jag har haft mina besvär med sjukdomar och operation. Och efter ytterligare lite strul så fick jag faktiskt till över en hel vecka med riktigt bra träning. Kan det ha varit för att Ludwig Fleetwood kom på besök? Kanske. Men kvällen innan start tog jag beslutet: ”det blir start”, och stack ut på väckningspass kl 19 på kvällen. Joel följde med.

Hur gick det då?
– Ja, tackar som frågar, det gick helt okej! Över förväntan. Väntade mig mer stryk än jag fick, så jag är mycket glad med min insats. Kroppen svarade bra.

Detta år var Hallsta Triathlon i klar framkant vad gäller formatet på tävlingen, och dagen bjöd på två stycken race, ett på förmiddagen och ett på eftermiddagen. Två halvsprintar (ca 400m sim + 10 km cykel + 2,5 km löp). Ungdomar, juniorer, seniorer, damer, herrar – alla i samma startfält. Första tävlingen: masstart och drafting. Andra tävlingen: Jaktstart och icke-drafting.

Första loppet
Försökte hänga på Ludwig, men fick släppa direkt. Han och hemmahoppet Joel försvann iväg. Efter ett par hundra meter blev jag väldigt stum. Såg fältet passera förbi mig. Damer, juniorer.. you name it. Men gjorde en kanonväxling och efter någon meter på cykeln var jag faktiskt trea ut! Cykelbenen var med mig, bombade på och distanserade de övriga bakom. Långt upp till Joel men inte så långt till Ludwig. Lyckades inte komma ikapp. Och båda grabbarna sprang fort. Jag med! Tyckte jag. Höll min tredjeplats in och kände mig riktigt nöjd! Vad kul det var. Längesedan jag tog i. Har inte sprungit fort på hur länge som helst, och det fungerade helt okej, sånär som på lite köldorsakad kramp i hålfoten.

Sedan var det hetsombyte från blöta till torra och varma kläder, hetsäta lite snabb energi, hetsåterhämtningscykla i 45 min, sedan hetsäta lite mer, och sist hetsvila i Ludwigs bil tillsammans med Joel. Spöregn utanför.

Andra loppet
60 sek upp till Joel, 45 sek upp till Ludwig, 40 sek bakåt till Forsman och R. Andersson. Så såg startordningen ut i täten. En efter en dök vi i. Full fart, blev stum även denna gång, men gick ut lite mer kontrollerat så det var inte lika hemskt. Dessutom är man ju uppvärmd sen förra loppet… Typ.. Kunde trampa hårt och kontrollerat och tog in lite på de två framför, men de var för långt före för att komma ikapp. Distanserade grabbarna bakom. Sprang ändå på ganska hårt på löpningen, nu när jag hade chansen liksom.. Och det kändes bra även detta lopp! Joel bröt tyvärr (men som planerat) på löpningen pga ett ont knä, så jag kom tvåa i mål!

Så trots en helt förstörd period från februari till ganska nyligen, så lyckas jag ändå ta mig in som andre man i Hallsta Triathlon. Visserligen en bra bit bakom Ludwig, men ändå. Jag är oerhört glad. Och det verkar som att jag även kan återhämta mig bra efter loppet (även om jag var rätt överkörd dagen efter.. hehe).

RESULTAT (simtiden i finalen inkluderar väntetiden från det att förste man dök i)

llines2
Yaay. Glädje efter första loppet. Foto: Linda Lines

Efter Hallsta fick jag till en vecka med bra återhämtning och träning.. och tog beslutet att få till ett bra cykelpass i veckan också, genom att dra ner en snabbis till Arlanda, med Antonia Gröndahl (och Olof Ivarsson, som hängde med från Uppsala). Under fredagkvällen var det nämligen Arlanda Test Track Race där! Ett lopp jag velat köra länge.

28 km fördelat på 12 varv, på en mycket rolig och välanlagd bilfri bana. Blev ett hårt lopp med många starkingar, men lyckades uppfylla mitt mål att hålla mig i klungan hela vägen. Fick till och med vara med när det hela avgjordes i en storspurt! Vilken grej. Jag hade inte mycket till spurt utan föll lite genom fältet och blev 19:e man. Ändå stabilt, tycker jag.

RESULTAT

ATT Race - A Olsson (5)
Bak i fältet är det läskigt. Bäst att hänga högt upp men bli trött på kuppen. Foto: Anders Olsson
ATT Race - A Olsson (7)
Cyklister över hela vägen. Hittar ni mig? Foto: Anders Olsson

Även om jag inte har den fina, planerade träningsgrunden att stå på, så det ju väldigt roligt att nu ha fått två (eller, egentligen tre) kvitton på att farten ändå finns där. Mycket lättad över att kroppen verkar vara på min sida. Får ändå hålla hårt i tyglarna så att jag inte skenar iväg och drar på mig något skit!

Så.. på tal om att hålla hårt i tyglarna…  Imorrn är det dags för Saltsjöbaden Sprint Triathlon! Det blir rafflande icke-drafting med linjecykel och ett starkt startfält på plats. Kommer bli kanonkul!

Vill också passa på att tacka mina sponsorer, partners och team som fortsatt har uttryckt sitt stöd, trots att jag tidigare utlovat en katastrofsäsong. Nu har säsongen skönt nog inte helt börjat på det spåret. Oavsett, så ger det ger mig ett lugn och en trygghet som underlättar mycket. Känns skönt att arbeta med rätt personer, helt enkelt. Tack!

/Oskar

 

Annons