Mental styrka

DCIM106GOPRO

Det är inte alltid så enkelt. Då gäller det att försöka tänka på rätt sätt. Annars blir det mesta så mycket svårare.

Till exempel om man försöker komma tillbaka från halsmandelsoperation men man får pollenförkylningar och matförgiftningar stup i kvarten. Men det är bara att bita i. Som en vis man sa till mig i omklädningsrummet på Lugnet häromdagen, att ”Jaså, det är ett sånt år i år”. Det är väl så man får se det. Just att det är ett erfarenhetsberikat år i år. Men kanske inte med de erfarenheter som man planerat.

Då gäller det att kontinuerligt analysera läget, ta fram en plan för hur man ska nå sina långsiktiga mål, arbeta ner målen i punkter för vad man ska fokusera på för stunden, och sedan utföra dessa moment. Därefter analysera läget igen, och göra om proceduren helt enkelt. Många iterationer blir det, och många omformuleringar av dessa målsättningspunkter har det blivit senaste halvåret. Men tror man på det man gör och behåller tålamodet, så kommer målen att infrias. Om det går motigt för stunden, och stressen stiger, är det viktigt att bara låta dessa tankar passera förbi i hjärnan. Att inte övertänka, det tror jag är viktigt.

Önskar att de inlägg jag skriver på den här hemsidan skulle handla om hur hårt jag tränar, vilka tävlingar jag ska köra med min superkropp, eller om alla segrar och pallplatser jag är glad över. Men de inläggen kommer, var så säkra. Fram till dess får vi nöja oss med inlägg som dessa.

Att boosta motivationen på olika sätt är alltid välkommet. Till exempel när jag körde Skandis GP för en vecka sedan, när kroppen ändå var på min sida en sväng. Det var oerhört kul! Kände mig inte superstark som förra året, när jag lyckades komma först. Men jag fick ändå uppleva att min grundkapacitet på cykeln inte är helt bortblåst. Blir skoj att bygga vidare på det. Blev 7:a detta år, och fick bland annat se Jonatan Bejmar äntligen få leverera på cykeln. Kul för grabben!

IMG_3807

En annan motivationsboost är att vår svenske superstar på triathlonscenen – Ludwig Fleetwood – åter är på besök här i Falun en sväng, mellan alla VM-serier och världscuper. Det är kul! Han har redan hittat tillbaka till sin favoritplats, som ni kan se på bilden nedan. På bilden längst upp kan ni se hur det såg ut under dagens söndagsrull i faluvädret. Mycket trevligt. Och magen verkar överleva det hela också, som tur är.

DCIM106GOPRO

Over and out!

/Oskar

 

Annons