Glädjen och hälsan och livet i behåll

Nu har det gått en dryg vecka sedan jag plötsligt blev ett helt år äldre, och det känns typ som att jag firat min födelsedag sedan dess.

Jag var inställd på att spendera två dagsetapper i bil på en resa mot ett för mig ganska eftertraktat resmål. På min födelsedag gav jag mig av på denna långa och in-i-minsta-detalj planerade resa, men jag hann bara åka sträckan Falun-Avesta innan det tog stopp. Planen var en kort tårtpaus med familjen. Men det blev en ganska mycket längre paus. Mitt eftertraktade resmål hade nämligen redan förflyttat sig de där 1800 kilometrarna jag tänkt ta med bilen. Blev milt sagt extremt ställd, och samtidigt fantastiskt glad. Och sedan under veckan som gick så var det mesta svårslaget. Hann besöka min kära faster i (strax utanför) Göteborg. Tittat på GP och linjelopp i Göteborg. Agerat supporter och fått langa min första vattenflaska till en cyklist i en klunga. Fått glädjas med personer som tagit pallplatser och segrar på cykeln. Och för att inte tala om vädret. Vilken sommar vi fick!.. Hehe.

För dig som spänt läser och undrar hur det gått för mig nu med min hals efter operation och så… så kan jag meddela några glada nyheter. Sårytorna efter operationen har läkt fint. Det är lite stramt där bak i halsen när man gapar, men annars ser jag bara positiva effekter. Till exempel som att jag kan andas ordentligt.. Inser att jag fått anstränga mig med det tidigare. Nu kan jag andas mer och smidigare genom både munnen och näsan. Dessutom har jag blivit av med mina våldsamma snarkningar om nätterna. Förhoppningsvis drar jag dessutom på mig färre småinfektioner framöver. Men oavsett om jag blir kvitt dem eller ej så har operationen och dess resultat hittills varit en great success.

Och vad kommer ske härnäst? Upptrappning av träning och bli kvitt min dåliga form kanske.. Det låter väl smart? Det är inte helt lätt dock. Att till exempel sätta sig på cykeln och tänka ”kort och lätt rullpass” när man typ inte cyklat sen februari, och så råkar man känna sig pigg.. och det ena leder till det andra.. och så plötsligt har man tagit i för hårt. Eller cyklat för länge. Skärpning!

Med det sagt så tänker jag mig att jag kanske ska ta och ställa upp i Skandis GP (seniorklass..) i Uppsala på söndag. Det är ju en superkul cykeltävling. Och det låter väl helt i stil med vad jag nyss ordinerade mig själv att göra i stycket ovan?.. Men äsch.. Skandis GP är ju så kort, bara 15 små varv. Och man kanske kan ligga längst bak i klungan och ta det lite lugnt? Vet att jag låter lite oproffsig och kanske en smula dum i huvudet. Men är ändå sugen.

Om jag kör Skandis GP så kommer det i alla fall bli på min BMC Teammachine SLR01. Cyklade på den på Playitas i januari, men häromdagen testade jag även mina nya Profile Design-hjul. Sjukt snabba kan jag säga. Hela ekipaget är snuskigt styvt och väger typ ingenting. Snyggt fixat, stort tack till grabbarna på 30K Solutions!

Om det inte blir Skandis GP så blir det i varje fall en Uppsalavisit. Och säsongsträningstävlingspremiären med dålig form får vänta. Men kanske blir det Hallsta Triathlon om två veckor.. För att stå på sidan och bara träna halva sommaren innan jag drar igång med ordentligt tävlande, det kommer jag nog inte riktigt klara av. Så om kroppen är hyfsat stark så kommer jag ge mig ut på tävlingsbanorna och leka av mig lite med de andra grabbarna. Som en del av träningen liksom. För att leka triathlon är typ det roligaste som finns. Näst efter att tävla i triathlon när man är i toppform. Det kommer vara motiverande att få stryk nu närmaste månaderna. För jag vet att det kommer bli omvänt i framtiden..

IMG-20160512-WA0000
Sara som sopade mattan i Götborgsgirot och kom trea på GP:t. Jag fick ingen asfet pokal för mitt supporterjobb men var glad ändå.
IMAG6313
Det har varit en del matlagning i Bojsenburg senaste tiden. Joel Vikner (t.v.) approves.
IMAG6364
Till exempel: knäckebrödspizza. Sjukt gott.
DSC03689
Och här är alltså vidundret som kommer låta mig trampa framåt i hisnande hastigheter detta år. En BMC SLR01 med Dura Ace rakt igenom. Hjul från Profile Design med profil på 58 mm. Jag vågar inte avslöja vikten, för då kanske jag inte får starta med cykeln på tävling..

Hörs!
/Oskar

 

Annons