Time flies

Har ni tänkt på det där med att tiden går så fort ibland? Det har jag.

Nyss var det höst, och dags att avsluta säsongen 2015, samt börja sätta fart mot nästa. Och vips, så är det mars månad och första VM-seriedeltävlingen är redan överstökad! För dem som var med alltså.

Nyss kom den första snön och det första snöslasket. Och vips, så… är det fortfarande kvar.

Nyss skadade jag foten och kunde inte simma särskilt vettigt, och var mycket restriktiv med löpning för säkerhets skull. Och vips, så är det mycket bättre! Viktigt att vara fortsatt försiktigt dock.

Nyss var det dags att åka på läger till Playitas med förbundet/landslaget/DSA/RIG:et. Och vips, så var vi hemma för länge sedan. Galet lyckat blev det för övrigt. Varmt väder och grymt sällskap, med många timmar i poolen och sadeln, samt en hel del löpning otroligt nog. Tack Apollo för de grymma dagarna!

Nyss var det dags att börja utforska arbetslivet och jobba heltid på Falu Energi och Vatten. Och vips, så hade vikariatet avslutats. Men det förnyades, och skrevs till endast 80 %.

Nyss såg jag mycket ljust på tillvaron, då min simning, cykling och löpning tagit bekräftade steg framåt och att jag faktiskt sprungit mer än någonsin så här tidigt på säsongen. Och vips, så kackade magen ur totalt.

…och på ett smidigt sätt har jag snabbt beskrivit vad jag haft för mig senaste tiden. Bra Oskar! Spara på orden. Ska nämligen försöka kicka igång den här hemsidans nyhetsuppdateringar nu inför sommaren, så att ni har lite koll på vad som sker. Om ni vill läsa, alltså.

Som jag nämnde nyss så har min mage satt min kropp helt ur spel den senaste veckan. Vi får se vad läkarna säger och när jag frisknar till. Det kanske är sånt här man får ta när man jobbar på ett avloppsreningsverk.. Men jag vill inte skylla på mitt fantastiska jobb! Det är faktiskt kul där. Som jag också skrev så jobbar jag nu 80% istället för 100% som tidigare. Även om jag jobbar varje dag ändå, så är det stoor skillnad. Givetvis är jobbandet inte som att gå hem och käka frukost och sova en timme efter morgonsimmet, och mängdpassen får stryka lite extra på foten. Men målet ligger ändå på att prestera på topp i sommar, tro inte att jag lagt ner på något sätt bara för att jag fastnat lite i ”jobbträsket”. Inte för att försvara mig eller så, men att ha en ökad ekonomisk trygghet samt något ”vettigt” att göra om dagarna gör mycket för mig. Jag tror att jag är en sån person som lätt flippar ur mentalt, om jag får för mycket tid över. Men det är något jag ska träna på att kunna hantera..

Nu blickar jag framåt, mot säsongen. Min skumma magsjuka kommer strax bli bra, det är jag säker på. Jag kommer att komma i god träningsform igen. Att kunna köra mina löpintervaller, lägga mina hundringar i poolen på de där fina 1:10 som jag gjorde nyss. Körde testcykel-DM på Mantra Sport för en dryg vecka sedan, med ett gott formbesked på cykelbenen. 354 W i 20 minuter, det är jag faktiskt stolt över, tro det eller ej. Och det fanns mer att hämta kändes det som, även om jag blev fruktansvärt trött. För övrigt ett mycket mysigt arrangemang av Fredrik och Jenni på Mantra Sport i Uppsala. Men det kanske helt enkelt är för att just Fredrik och Jenni är så mysiga! Planen var också att, dagarna efter magen började strula, köra ett 400 m-test i poolen också, vilket jag var väldigt sugen på. Vem vet vad det hade gått på? Planen var också att springa ett 5000 m-test om en dryg vecka, men jag kanske får skjuta på det nu när kroppen varit rätt dränerad ett tag.

Säsongen kommer bjuda på många roliga tävlingar i år, tänkte dra några tävlingar för er som jag tror kommer bli extra roliga och/eller spännande. Förhoppningsvis börjar det hela med en Europacup/afrikacup i maj, innan det drar igång i Sverige. Ett lopp som jag tror kommer bli riktigt roligt då, är Hallsta Triathlon. Där kommer det köras först en minisprint (halva sprintdistansen) på förmiddagen, med masstart och drafting. På eftermiddagen körs sedan en jaktstart med icke-drafting, över samma distans. Med startordningen baserad på förmiddagen. Först i mål vinner dagen! Vilken grej. Känns som att ITU inspirerades av detta när de lite senare släppte denna nyhet om världscupen i Kitzbühel..

Kommer nog köra Saltsjöbaden Triathlon också, en riktigt bra arrangerad icke-drafting-sprint på nationaldagen, som en bra uppladdning inför Uppsala Triathlon. Där hålls, likt förra året, SM i sprint och stafett. Vore riktigt roligt att köra minst lika bra där detta år! En en ny tävling i Danske Invest Triathlon Series (Svenska Cupen, som jag ju vann förra året, hehe…) är Gävle Triathlon, som ska bli väldigt spännande att köra! Och SM över olympisk distans kommer gå i härliga Umeå. Kul! Sista deltävlingen kommer gå i samband med en nystartad Europacup i Malmö. Superduperkul! Där vore det skoj att få en plats, och det vore väldigt skoj att även kunna visa framfötterna i ett internationellt fält på svensk mark.

Sedan blir det fler roliga tävlingar både i Sverige och utomlands, kan ju inte avslöja precis allt.. En grej jag kan avslöja är att jag (tillsammans med några andra starka svenska herrar) fått äran att köra lite i tyska Bundesliga till sommaren. Det är jag spänd av förväntan på att få göra! Det gjordes en liten nyhetsgrej på det tidigare, om ni vill se igen.

Som sagt, jag ser fram emot att bli lite kry i magen så att jag kan fortsätta göra det inledande jobbet mot ännu en säsong fylld av tävlingar, överraskningar, resor och tuffa battles med mina dödsfiender på triathlonarenan.

Skickar med lite bilder till nästa gång!

Bror Jesper och jag i vintriga Grövelsjön. Snart kanske han flyttar till Falun. Det vore väl kul?
Bror Jesper och jag i vintriga Grövelsjön. Snart kanske han flyttar till Falun. Det vore väl kul?
Ut på vintercykeltur med Bleckur, aldrig sur!
Ut på vintercykeltur med Bleckur, aldrig sur!
Elias och Joel kände verkligen att det var läge att kliva av cyklarna och inspektera stranden i Torsång lite närmare en dag.
Elias och Joel kände verkligen att det var läge att kliva av cyklarna och inspektera stranden i Torsång lite närmare en dag.
Det har blivit en del varv här.. Jocke visar hur vi ska bete oss!
Det har blivit en del varv här.. Coach Berggren visar hur vi ska bete oss!
Har också varvat (hehe) velodromandet med lite Wattbike i lokalen på 30K Solutions.
Har också varvat (hehe) velodromandet med lite Wattbike i lokalen på 30K Solutions.
Det är sant, jag har sprungit bana. På vintern. Spara den här bilden, det kan vara den enda som tagits.
Det är sant, jag har sprungit bana. På vintern. Spara den här bilden, det kan bli den enda..
I love bicepscurl, just look at them guns..
I love bicepscurl, just look at them guns..
Dags för löpning i solen!
Dags för löpning i solen på härliga Playitas!
Min nya BMC SLR01.. Mer om den sjukt snabba cykeln senare! Ja, jag har kedjan på lilla klingan fram. Orkade inte cykla på stranden annars...
Min nya BMC SLR01. Mer om den sjukt snabba cykeln från 30K Solutions senare! Ja, jag har kedjan på lilla klingan fram. Orkade inte cykla på sandstranden annars…
Just like a manatee..
Just like a manatee..
Sjukt slut (..) efter att ha försökt göra lite kaos på testcykeln.
Sjukt slut (jo, lovar) efter att ha försökt göra lite kaos på testcykeln. Det var kallt där inne om man inte tog i, därför var det tvunget med lite halsvärme.. Foto: Fredrik Swahn den starke.

Hejsan!

/Oskar

Annons