Camp Falun

De senaste veckorna har rullat på fint i Falun. Dels tack vare ett celebert besök i form av Ludwig Fleetwood. Nattetid kurar han ihop bakom soffan i mitt och Joels nyinredda vardagsrum. Dagtid så bidrar han med skratt och sparring under passen, hjälper till med disken eller sover. Han gör såklart mer än så, men jag har valt ut några favoriter bara. Joel har ju också kommit hem efter några veckor på flykt. Så senaste två-tre veckorna har det varit rätt sköna lägerkänslor här i lägenheten i Falun. Äta, sova, träna, hänga. Och det tillsammans med resten av DSA-gänget dessutom. Hashtag ”sommarproffs” liksom.

Sedan senaste inlägget har jag hunnit tävla i både Istanbul och Umeå. Två tävlingar av samma sprintformat men i helt olika delar av Europa.

Istanbul var en väldigt lärorik tävling, där jag kom efter under simningen tack vare en hel del stryk och ingen superform. Försökte ta ikapp luckan till de andra, men misslyckades bland annat för att jag råkade vurpa i vändpunkten.. var sedan överhettad och något omotiverad på löpningen, men sprang ändå hyfsat fort. Ändå nöjd att jag ännu en gång hänger med skapligt i en internationell tävling.

I Umeå var det inte riktigt lika rafflande, det gick mer städat till. Simmomentet gick i medströms i Umeälven, där en massa snösmältning norröver hjälpte oss alla att slå rätt rejäla personliga rekord – runt 5 minuter på 750 simning. Jag och Ludwig kom loss ut på cykeln och vi hade en liten katt&råtta-lek för att han var rädd att jag skulle gå loss, vilket jag inte lyckades med. På löpningen försvann han dock iväg som ett skott. Jag slutade som tvåa. Inte hundra procent nöjd när man har chans på seger, men dagen fick ändå en riktigt skinande guldkant när suveräne Rasmus Andersson dundrade in på pallplats! Sin första i en sverigecup!

Nästa stora mål står för dörren redan imorgon. Då är det nämligen dags för SM över olympisk distans, i Västerås. Några av stjärnorna i herrklassen kommer tyvärr inte till start, av olika anledningar. Till exempel Fleetwood och Sahlberg. Men ryktet säger att Colting dyker upp i alla fall. Och hemmasonen Vikner. Och regerande mästaren Sandör. Det blir nog ett spännande och jobbigt lopp, som det så ofta blir.

Har lagt några bra veckor bakom mig nu, och om jag ska lyfta fram något så känns det som att min löpning tagit ett litet kliv framåt. Blir mindre sliten efter passen, och jag springer fortare och längre än tidigare. Kul!

Så, imorgon i Västerås startar damerna kl 14 och herrarna kl 15. Be there!

Bjuder på lite ögongodis nedan, om ni vill titta. Bilderna är tagna av Arif Toprak, Rebecka Uhlin (vk.se), Rasmus mamma och en okänd kille på en brygga. Och mig själv.

image

image

image

image

image

image

image

Hörs!
/OD

Annons