Bra helger inför sprint-SM

Hej. På lördag går SM-sprinten i Uppsala, och dagen därpå SM-stafetten. Det är nu över 1,5 år sedan som jag hörde om att detta evenemang skulle gå av stapeln, och nu är det äntligen dags.

Den senaste tiden har det också hänt en del grejer. Har till exempel tävlat två gånger, tänkte berätta lite kort om  det först:

För två helger sedan var det Hallsta Triathlon, som skulle vara triathlonpremiären i Sverige för min del. På grund av kallt vatten blev det tyvärr 2 km löpning istället för simning, innan cyklingen (20 km) och avslutande löpet (5 km). Inte optimalt för mig som blir lite trött i benen efter den där första löpningen.. Men jag höll mig långt upp i klungan ändå under första löpet och bildade ganska snabbt en duo med Ludwig Fleetwood under cyklingen. Vi trampade på bra och distanserade övriga fältet. Försökte bli av med Ludwig på sina ställen men insåg snabbt att det var lönlöst. Jag var för klen och han var för stark.. Ut på avslutande löpet så fick jag faktiskt leda loppet i några hundra meter, innan Ludwig sprang om och förbi. Men jag höll luckan nedåt och kom in som tvåa! Och det är jag nöjd med.

Nu i helgen som var åkte jag och Jonatan Bejmar ner till Saltsjöbaden för att köra en triathlonsprint där, utan drafting. Rädd för att få stryk som jag var, så lånade jag än en gång en tempocykel av 30K-Jonas. Denna gång var det också kallt i vattnet, men det blev simning, hela 750 meter till och med. Kul! Tog kommandot ganska tidigt och ledde runt första boj med Jonatan Bejmar tätt bakom samt en Brommasimmare rätt nära. Men resten av simningen skakade jag av mig dem och var först upp. Sedan iväg på tempocykeln på en ganska rolig bana med 10 km bort till vändpunkt och samma väg tillbaka. Lite roliga kurvor och knixiga partier, samt lite böljande landskap. Tryckte på riktigt bra på cykeln och utökade min lucka. På löpningen försökte jag hålla en hög fart för att bli redigt trött. Roligt nog var löpningen fördelad över 3 varv, så ut på varv 2 och 3 hade jag sällskap av de andra, fick riktigt bra sparring av Donato som pressade upp farten rejält. Stack ifrån lite på spurtvarvet och sprang i mål som klar segrare! Riktigt härlig känsla!

Om ni mot förmodan missat det så har jag en annan spännande nyhet att dela med mig av, och det är att jag kommer att använda sportglasögon från X-Kross framöver! Riktigt roligt att få förtroende att göra det. X-Kross är en serie sportglasögon från tyska Sziols, där det finns en uppsjö av olika bågar och linser att kombinera med varandra. Och snyggt blir det! En cool grej är det går blixtsnabbt att växla mellan olika linser, och man behöver inte vara rädd att grejerna ska gå sönder.

sziolsxkrosslogo2

Och slutligen, på lördag är det alltså dags för en av säsongens största höjdpunkter, sprint-SM i Uppsala! Och dagen därpå får man inte heller glömma bort, då stafett-SM går av stapeln. Från förra säsongen tog jag ett SM-brons individuellt och SM-guld med IF Mantra Sport. På lördagens sprint kommer konkurrensen att bli riktigt hård när i princip alla de starkaste namnen kommer stå på startlinjen. Oj, vad Fyrisån kommer att koka. Att försvara ett SM-brons kommer bli tufft. Jag kommer inte att bli besviken om jag hamnar utanför prispallen, förutsatt att jag vet att jag gjort ett bra lopp och fått ut all energi jag haft i kroppen, men jag går för medalj.. Banan är riktigt tuff och jag tror den passar mig bra. 7 varv på cyklingen med en tuff stigning upp till slottet varje varv.. blir jobbigt. Men det är sprintdistans så det är full fart som gäller. På söndagen kommer vi i laget att göra allt i vår kraft att försvara vårt guld, nu när det är hemmaplan och allt.

Jag hoppas att så många som möjligt vill komma och titta, nu när årets händelse i Uppsala äntligen blir av! Starten på lördag är 15:00 för damerna och 16:30 för herrarna. På söndag går startskottet för stafetten klockan 13:00. Joina folkfesten!

Foton från Hallsta är tagna av Marie Fleetwood. De från Saltsjöbaden är tagna av Johan Stegfors. Förutom den sista, som är tagen av Jonatan Bejmar!..

2015-05-31 13.07.43
Hallsta Triathlon. Oskar i ledning! ..en kort stund. 🙂
2015-05-31 13.25.27-1
Hallsta Triathlon. En andraplats! Glad.
oskardjärvsaltis150606-1425
Saltsjöbaden Triathlon. Först upp ur vattnet, först ut på cykeln. Eller ja, cykel och cykel. Det där är snarare någon typ av rymdraket.
oskardjärvsaltis150606-7408
Saltsjöbaden Triathlon. Även om man är på olika varv kan man sporra varandra! Snabblöpar-Donato drog upp farten rejält.
oskardjärvsaltis150606-1551
Saltsjöbaden Triathlon. Andas. Snygga glajjor!..
received_10152807307451230
Saltsjöbaden Triathlon. Dubbelsegerbärs i bilen med Jonatan! Alkoholfri givetvis, annars får man ju inte sitta bakom ratten.

 

Ses i helgen!!

/Oskar

Annons