Winter is going

Tjena!

För några månader sedan så var vintern på väg in i landet (skrev då ett inlägg med den Game of Thrones-inspirerade rubriken ”Winter is coming”, därav den löjligt finurliga rubriken på detta inlägg). Snön, kylan och mörkret likaså. Det som gällde då var att förbereda sig mentalt för grisiga cykelpass med pannlampa i snöstorm, och samtidigt längta efter härliga skidpass på nypistade banor på Riksskidstadion Lugnet som senare skulle komma att stå som arena för VM.

Nu är det fantastiskt spännande skid-VM:et över, skidspåren håller på att smälta bort och inför cykelpassen diskuteras det racer eller cross, samt om man ska köra med benvärmare av full längd eller halv längd. Vintern är nästan över. Givetvis kommer det säkerligen komma några snöstormar till innan sommaren är här på riktigt, men nog känns det härligt att kunna springa i solsken utan underställ och det trots att klockan är efter 16 på eftermiddagen.

Okej, ska inte bara snacka väder. Tänkte också uppdatera er lite på vad som hänt senaste tiden. Har hållit mig i Falun större delen av tiden nu under vintern (bortsett från någon vecka i fjällparadiset Grövelsjön) och jag kan säga att Falun verkligen har levererat. Många superpass, och det sker framsteg. Inget som skrämmer kanske, men det har persats lite i poolen och springer just nu mer och längre än jag gjort på länge, även om det fortfarande är på låga nivåer i jämförelse med andra.. Dessutom har vi grejat av många hårda timmar i velodromen, härliga cykelpass på alldeles för snöiga vägar, och till exempel igår ett riktigt fint pass på drygt 5 timmar trampandes i solen. Blev riktigt svettigt när solen väl stod högt på himlen.

Vissa har ju redan tagit chansen och gjort triathlonpremiär utomlands. I till exempel Sydafrika, Dubai, Filippinerna, Nya Zeeland, Australien.. Jag har inte riktigt kommit så långt ännu. Men härnäst väntar en förmodligen riktigt intensiv, men samtidigt väldigt kort, sammandrabbning i Stockholm på lördag. Och det i form av finalen i Triathlonligan, där man gör en tiondels olympisk inne på ett gym med bassänganslutning. Vann en deltävling för någon månad sedan i Uppsala och kvalade därmed till finalen. Ska bli spännande!

Dessutom har jag tre roliga nyheter att berätta om, som ni kanske redan märkt av i och för sig:

salminglogo2x
1. Har inlett ett spännande samarbete med Salming Running! Salming har de senaste åren utvecklat en mer löpinriktad sektion med fokus på annat än exempelvis innebandy. Den nya kollektionen skor har tagit Sverige med storm och Salming är verkligen på väg att bli ett riktigt etablerat skomärke. Det känns kul att få vara en del av  Team Salming som är full av spännande och snabba löpare (snart får även jag en bild, där bland alla de andra idolerna..) och få möjligheten att följa framfarten för Salming Running på nära håll och samtidigt springa i deras sköna nytänkande skor.

logo08x
2. Dessutom har jag nu en ny flik på hemsidan, där det står lite om det företag jag startat. Detta företag kommer förhoppningsvis att utvecklas mer och mer i framtiden. Men jag vill ändå informera om att jag nu lanserat ”mig själv” på arbetsmarknaden och om ni känner er intresserade av något av det jag beskriver under fliken företaget så är det bara att skicka ett meddelande! Det kanske inte är det bästa sättet marknadsföringsmässigt, att mjukstarta såhär, men när företaget blir större lovar jag att ni kommer märka det också..

dsatrilogoproj
3. Det har skapats en Facebooksida för elitverksamheten Dala Sports Academy Triathlon här i Falun. Riktigt kul, hoppas att den kan uppdateras då och då. Om någon där ute är intresserad av att veta något särskilt om verksamheten är det bara att säga till så ska vi nog se till att ta fram svar! Klicka på bilden eller följ länken för att komma dit: http://www.facebook.com/dsatriathlon

Nedan följer en kort bildserie över senaste tidens aktiviteter, mycket nöje.

VM-bild
Ett ögonblick från alla timmar som spenderades på Lugnet under skid-VM. Riktigt spännande sammandrabbningar som man fick äran att bevittna i Falun. Som en två veckor lång julafton alla längtat efter i fem år.
IMG_merge
Löpexperiment, Sanna Kallur-style. Upphängd i gummiband kan man springa fort, när ens underben inte riktigt håller som de ska. Medlaborant: Coach Berggren, Foto: TriSports.se
GOPR0279
Gårdagen bjöd som sagt var på sol och många kilometer i sadeln. Efter att Joel droppat av var det jag, Jim, Jonatan, Petter och Henrik kvar. Stal ett foto från trevlige Petter Mattsons blogg
triliga1
Bild från deltävlingssegern i Triathlonligan i början av januari, i Uppsala. Placeringarna 1-4 från höger. Tufft blev det, men efter att ha fått ett fint försprång under simningen lyckades jag hålla luckan ner till evigt snabbe Fredrik Swahn. Trea blev löpstarke Donato Campanini. Foto: Team Snabbare

Sådär ja, då vet ni att hemsidan inte är nedlagd i alla fall. På återseende!

/Oskar

Annons