Helt sjukt.

När jag flyttade till Falun i slutet av sommaren som varit så hade jag föreställt mig att staden skulle erbjuda många olika möjligheter. Men även risker. En av dessa risker upplever jag just nu resultatet av. Och det är risken att bli sjuk. Flytten till Falun var ju till största del idrottsbaserad. Hade jag inte pysslat med triathlon och vetat att det fanns superbra möjligheter till att utvecklas så hade jag gissningsvis inte flyttat hit. Väl hitflyttad så består största delen av min bekantskapskrets av idrottare, som är mer eller mindre elitaktiva. Att då åka på någon form av smittsam sjukdom i denna bekantskapskrets är inte särskilt populärt. Och där sitter jag nu. Hemma på soffan. Med hosta och feber. Rumskamraten och skidåkaren Tommy har flytt fältet och bor på annan ort. Jag har inga träningspass att ta mig till, där jag kan träffa folk eller få uppleva saker. Ensamheten är påtaglig. Givetvis skulle man ju kanske kunna släpa sig ner till kontoret på ÅF och arbeta med exjobbet där. Men det är nog inte särskilt populärt om man råkar smitta ner hela avdelningen. Jag intalar mig själv att det snart är över. Snart är jag feberfri, full av energi och kan träna järnet igen. Det ordnar sig. Det är ju trots allt bara december. Förutom att råka bli sjuk, så har tiden i Falun rullat på riktigt bra måste faktiskt. Har bland annat fått uppleva många tidiga morgnar i bassängen med tuffa, långa och lugna pass, har fått känna på hur det är att ta i närapå allt jag har i velodromen med riktigt starka cyklister som försöker hänga av en, och har faktiskt fått springa smärtfritt i många veckor. Vad det gäller löpningen så tar jag det nu extremt försiktigt för att inte åka på något bakslag igen. Springer mycket i vattnet med olika intensitet, och kör många lätta och kortare pass utomhus. Ska bli spännande att se hur det går. Jag har många utkast på inlägg som jag skulle vilja lägga upp här, men ja.. det är svårt att ta mod till sig. Nu har jag i alla fall uppdaterat någonting. Men jag hoppas att nästa inlägg inte ska behöva dröja till nästa sjukdom.

IMAG2340
Har också fått åka skidor på Lugnet! VM-arenan till 2015. 200 meter spår är alltid något.
IMAG2355_BURST015
Veldrom-SM gick också av stapeln i Falun. Det var främst två cyklister (Ahlstrand, Söderberg) som tog hem det mesta på herr- och damsidan, men det var ändå rafflande!
IMAG2339
Har fått chansen att leda ett spinningpass för Falu SS Triathlon, som vikarie. Riktigt motiverande och skoj!
IMAG2328
Skäms lite när jag säger det, men har besökt Konditori Focus i Falun två gånger. De har nämligen haft fikabuffé på onsdagar. FIKABUFFÉ. Två av de bästa orden som finns, sammansatta till ett ord. Sockerkickspers och fikakoma. Två nya upplevelser. Här senast med Rasmus och Jonas!

Det var det. En kort lägesrapport från Falun. Nu ska jag försöka bli frisk igen. Oskar PS: Grattis på födelsedagen mamma!

Annons