Falun

Hallå! (som den  äldre kartläsaren ropar på småländska efter att hans juniora förare Stefan kört i diket, i klippet http://youtu.be/4eknhPFgYlw)

Nu har det hänt grejer. Jag har flyttat till Falun! Och då menar jag inte bara över en helg, som jag gjort då och då under det senaste året. Nu har jag flyttat hit ”på riktigt”. Och det känns riktigt bra än så länge. Till skillnad från i våras, när jag hade en inneboende i Uppsala så är det nu jag som är inneboende här i Falun. Hos en skidåkare som heter Tommy.

I och med flytten till Falun är några av målsättningarna att:
– utvecklas ytterligare som idrottsman och som människa
– dra nytta av de idrottsliga fördelar i form av miljö och träningssällskap som Falun och Dala Sports Academy erbjuder
– få känna på ytterligare ett miljöombyte, det är aldrig fel

Falun känns givet att flytta till när man vill fokusera lite extra på vissa idrotter. Här finns nästan allt man behöver. Riktigt bra träningssällskap och sparring på passen. Samt en velodrom för bancykling, 200 meter löpbana inomhus, 50 meter utomhusbassäng, riktigt bra vägar att cykla på, grymma löpspår och skidspår på Lugnet. Härligt!

IMAG1693
Testcyklar bredvid löpbana, blir perfekt i vinter!

Och för er som undrar kring det där andra, med jobb och utbildning, så kan jag förkunna följande: förhoppningen är att leta rätt på ett examensarbete här i Faluområdet för att kunna bli klar med min civilingenjörsutbildning, som jag en vacker dag för fem år sedan påbörjade i Uppsala.

Helt sjukt att det har gått fem år. Jag trodde att den där utbildningen skulle ta typ halva livet, att jag skulle stanna i Uppsala grymt långt in i framtiden. Och nu har jag helt plötsligt flyttat därifrån. Och det utan avskedsparty eller någonting. Känns dystert. Men ni som bor i Uppsala, om ni läser: Känn ingen sorg. Inget är skrivet i sten. Jag vet med säkerhet att jag kommer återvända ganska snart, men den gången bara för någon dag. Men vad roligt vi ska ha då i alla fall! Sedan får vi se hur länge jag bor här Falun och hur allting går med allting, vem vet – om ett halvår kanske jag har flyttat någon helt annanstans! Inget är som sagt skrivet i sten, och just nu känns Falun som ett steg i en rätt bra riktning.

Men tillbaka till Falun en sväng först. Efter gårdagens flytt så blev mitt planerade kvällspass (som skulle bli ett hårt cykelpass i form av Ingarvet GP) inställt pga brandröken. Och sen under natten öppnade himlen sig totalt med ösregn, blixt och dunder. Vilket rafflande välkomnande till min nya hemort. Och idag fortsatte vädermisären med galet hällregn på förmiddagen. Detta innebar att jag mer eller mindre ofrivilligt fick testa det Falun har att erbjuda inomhus, trots att det är mitt i sommaren, och det i form av testcykel igår kväll (riktigt svettigt, med typ +30 ute och avstängd ventilation för att inte få in brandrök), samt löppass på inomhusbanan på förmiddagen idag efter morgonsimningen (som gick utomhus(!), för då var det varken rök eller regn i luften). Jag har med andra ord startat upp mitt första dygn i Falun i alldeles rätt riktning. Idrottsriktningen alltså.

IMAG1699
Känns som att det här stupröret inte riktigt tjänade sitt syfte..

På tal om brandröken så är ju hela skogsbrandsgrejen som sker i Västmanland just nu för övrigt riktigt tragisk. Det är inget man tror ska få hända. Tankarna springer lätt iväg till scenarion som inte ligger särskilt långt bort i fantasin, om vädret skulle vilja oss illa. Tänk om hela Norberg brinner ner? Eller för den delen, hela Avesta? Avesta ligger ju nu typ 20 km från själva brandfronten, efter vad jag har förstått. Och när vinden låg på som mest och lufttemperaturen var hög, så hörde jag något om att brandfronten rörde sig med 2 kilometer per timme. Det är ju galet. Verkar lite lugnare idag och igår. Hoppas de får stopp på skiten. Lider verkligen med de som drabbats av detta. Och inte bara drabbats som mig, med lite förändringar och ommöbleringar bland träningspassen.

Hur som helst, nu väntar de sista dagarnas uppladdning innan SM-sprinten i triathlon, i Malmö! Sprinten går på lördag, och sen går SM-stafetten på söndagen. Stafetten fungerar för övrigt så att två herrar och två damer genomför ett varsitt triathlon, en supersprint, i ordningen dam-herr-dam-herr.Det blir en spännande helg. För det första på grund av att jag åker dit som ledare av den svenska cupen! Ludwig Fleetwood är hack i häl, och man kan säga som så att först över mållinjen av oss två kommer ta hem cupsegern. Om vi inte typ vurpar eller väggar, eller liknande. För det andra på grund av uttagningen till Mantra Sports stafettlag. Vi är tre herrar (Tom, Stefhan och jag) till två herrplatser. Vi får helt enkelt se vilka som får slåss om SM-gulden i stafett.

Bjuder förresten på en bild där jag ställde upp i mitt första löplopp på länge, där jag också fick stå överst på pallen för första gången på länge! Har stulit den av Jennie Malmberg. Tällbergs 5km-lopp var det som genomfördes, med grymma pers på både 1, 2, 3, 4 och 5km eftersom första 1,5km var nerför. Kom också tvåa dagen innan i Tällberg Triathlon. Det blev en riktigt mysig helg med DSA-gänget, med boende på Villa Långbers hotell.

dsc_0180

Ha det bra!
/Oskar

Annons