Sommaren är här

… och snart är den slut. Fast först ska vi fylla den med några bra saker!

Därför tänkte jag låta detta inlägg fungera som ett uppsamlingsinlägg för det som har hänt och det som komma skall.

Ludde_dtis1 (27)

Härnäst: SM i Västerås

Jajamen, på söndag kl 12:00 går startskottet för oss herrar i det Svenska Mästerskapet över olympisk distans, som samtidigt är deltävling 2 i Svenska Cupen. Tyvärr, tyvärr så sänds inte loppet på TV, så ni som vill se striden om SM-medaljerna i en riktigt tuff triathlontävling på svensk mark får glatt ta er till Västerås Centrum. Hoppas ni pallrar er dit, det kommer bli spännande!

Om jag ska ge er en liten uppdatering om hur kroppen känns så tycker jag att jag har förberett mig väl, även om löpningen i vanlig ordning inte har fått så stort utrymme. Tävlingen för egen del på söndag kommer att bestå i att ge mig ett så bra utgångsläge inför löpningen som jag bara kan. När jag väl snörat på mig löpskorna så får det gå som det går. Förhoppningsvis går det bra, men till skillnad från sim- och cykelmomentet så har jag där inga direkta förhoppningar på mig själv.

Att komma på pallen i denna tävling skulle kräva en enorm insats från min sida. Konkurrensen är ännu hårdare än i Uppsala, även om några namn fortfarande saknas. Så placeringsmässigt blir en upprepning av insatsen i Uppsala nog inget att räkna med. Men jag ska göra mitt bästa! Och förhoppningsvis slippa punkteringar och vurpor..

Uppsala Triathlon

Här kommer en liten racerapport som råkade bli några veckor försenad..

Årets första deltävling i Svenska Cupen (eller Danske Invest Triathlon Series som det heter nuförtiden) gick på hemmaplan i Uppsala 15 juni, över den olympiska distansen. Själva loppet och dagarna runtomkring blev riktigt bra. Lyckades smälla till med en finfin andraplats efter evigt starke Jonas Djurback. Med simning mitt i centrum, i Fyrisån, 10 varvs cykling i centrum runt Botaniska Trädgården och uppför backen vid Karolina Rediviva, samt löpning på 4 varv upp till slottet en gång per varv.

Fick bevisat för mig själv att jag nu är en starkare simmare än förra året, när jag återigen simmade fort. I alla fall enligt mig själv. Inte snabbast såklart, var fjärde man upp ur vattnet 10 sekunder bakom Djurback, Ahlinder och Dansk, något som är klart godkänt! Luckan cyklade jag snabbt in och därefter stack Djurback och jag iväg på ett hårt partempo med syfte att få så stor lucka som möjligt till de andra. Efter några varv gjorde jag dock något mindre bra.. Gick alldeles för aggressivt in i en 90-graderskurva där två brunnslock bidrog till att jag fick en dålig linje, framhjulet släppte och jag åkte i backen. Hoppade upp på cykeln för att trycka upp den avhoppade kedjan med främre växelföraren, men den bakre växelföraren hade fått sig en rejäl smäll och jag var tvungen att kliva av och meka med den. Stressigt!

Cyklade på adrenalinstinna ben iväg med min andraplats i behåll och ett uppskrapat knä, med ett mål i sikte.. att ta ikapp Djurback igen. Något som skulle komma att kosta en del. Djurback såg väl tillslut att jag var på väg ikapp och han slog av något så vi kunde fortsätta att hjälpas åt. Så efter några varvs hårt slit var kraschen ett minne blott, förutom en något högre mjölksyranivå i benen. Tappade min flaska med gel i vurpan så jag fick glatt köra vidare på tom mage. Växlade in som etta och fick en liten lucka under löpningen som jag höll i en knapp kilometer innan Djurback susade förbi. 4 gånger uppför slottsbacken höll nästan på att ta kål på mig, och det utan energi i magen så kom väggen efter ungefär halva löpningen och allt handlade om överlevnad. Som tur var räckte 3-minutersluckan som jag hade på cykeln ner till jagande gruppen, och snabblöpande Fleetwood hann inte ikapp..

Ludde_dtis1 (56)

En glad herrpall. Foton stulna från Ludwig.

Gotland

Veckan efter Uppsala Triathlon drog jag med familjen till Gotland på lite semester och laddade batterierna med flertalet firanden med släkten. Skulle kunna skriva ”tömma batterierna”, men det ger klart mycket mer energi än det tar även om man blir trött efter många aktiviteter. Kalasen var allt från studentfirande till 50års-firande. Och just de två kalasen på samma gång dessutom. Mycket tårta och fika, det gillas skarpt. Fick till en del bra träning också, med många utesimningar och cykelturer i det gotländska landskapet.

rauk1

Brorsan klättrar bland de vackra men dödsfarliga raukarna.

Motala

Nästan direkt efter hemkomst från Gotland bar det av till Motala för ännu mer semester och träning. Flyttade för en knapp vecka in hos Annie Thorén som snällt  öppnade upp huset för mig och Ludwig Fleetwood, som också tagit sig dit. Dagarna spenderades inte helt oväntat mestadels tillsammans med Annie och Ludwig, men vi hängde även mycket tillsammans med likasinnade som antingen bor i Motalaområdet eller som likt mig hade vallfärdat till Motala i jakten på lyckan. Ingen nämnd, ingen glömd, men det kändes som att halva triathlonsverige var på plats. Det resulterade i flera riktigt bra och hårda pass i utebassängen och flera mils trampandes ute på östgötaslätten, samt test av den legendariska triathlontävlingen i Bona. Och även om det var sällskapet som bidrog mest till den förbaskat trevliga tillvaron så måste jag passa på att säga att det Thorénska hemmet var enormt tilltalande. Det idylliska huset ligger ju alldeles vid Motala Ström, det var bara att hoppa i vattnet närhelst man kände för det. Fantastiskt!

IMAG1268

Hade så mycket skoj för mig att jag inte hann knäppa särskilt många bilder, men jag fick en fin bild från Varamon efter ett cykelpass. Fint!

Nu bär det snart av till Västerås och förhoppningsvis kommer det en lägesrapport sedan efter SM om hur det hela gick!

Stay tuned. Over and out.

/Oskar

Annons