Säsongen 2013

Antalet ord skrivna på bloggen är, som tur är, omvänt proportionellt mot (9 okt: uttrycket editerat pga klagomål) hur mycket jag har för mig till vardags. Därmed kan man enkelt se att jag har haft en del för mig sedan mitt senaste blogginlägg.

Stor del av mitt fokus har legat på favoritsporten triathlon. Jag följde upp den första deltävlingen i Svenska Cupen, Halmstad (se tidigare inlägg), med de tre resterande tävlingarna, och som tur var lyckades jag återupprätta mitt självförtroende, och se att jag faktiskt har någonting att göra på tävlingsbanan med de andra seniorerna.

Västerås, olympisk – på en sval sommardag lyckades jag äntligen få till en bra simning (!) och cyklade järnet tillsammans med Rickard Carlsson och samlade upp en efter en framför oss (Fleetwood, Sarwe, Sandör), och stack ut som löpare nummer tre i totalen. Slutade som sjukt glad 6a. Hur skulle jag kunna toppa detta?

Malmö, sprint – Jo, genom att prestera ännu bättre typ längst söderut i Sverige. Fick till en enligt mig ganska kass simning där jag tappade många fötter, men kom ändå upp skapligt långt fram och fick till en sjukt bra cykling, återigen med Rickard Carlsson och även med småkrasslige Stefhan Andersen på släptåg. Låg i rygg på Carlsson som 5a och var galet nöjd med det. Vi tog ikapp och om Sarwe, och jag lyckades trots Rickards starka ryck hålla mig kvar och spurta om på slutet. In som trea! Pallen i Svenska Cupen, helt sjukt.

Jönköping, olympisk SM – Efter Malmö var det dags att ladda om, för sex dagar senare var det på’t igen. Denna gång med lite hårdare konkurrens, bla i form av flera vassa långdistansare på startlinjen. Fick till en, i mina mått mätt, grymt bra simning och lyckades samarbeta med en grupp för att ta ikapp gruppen framför och sedan bilda en stor andraklunga. Ut på löpningen fick jag direkt släppa några ryggar, för att sedan bli omsprungen lite till. Lyckades dock återigen ta Rickard på spurten. Sorry mannen! 🙂

Körde även några andra tävlingar här på slutet. Knivsta Triathlon, Sundborn Triathlon, Rembotrampet 100km , Sigtuna Stadslopp 10km – där alla loppen slutade med seger. Först i mål är alltid först i mål, oavsett konkurrens eller storlek på tävling.. En rejäl motivationsboost, som jag kommer kunna leva på länge!

Några andra glada nyheter som jag tänkte dela med mig av är att jag numera har en plats i Dala Sports Academy, med Tomas Viker som tränare. Tomas har och har haft flera duktiga triathleter under sina vingar, inte minst kortdistansarna Joel Vikner och Jenni Nilsson som båda två radat upp SM-medaljer under sommaren, samt fina prestationer utomlands. Och dessutom verkar miljön i Falun med DSA-gänget och de bra anläggningar som finns att tillgå riktigt bra! Det är nästan så att man klurar på att överge studierna i Uppsala och bara flytta dit, men det får nog vänta lite.. Som det ser ut nu så ska det nog bli bra här i Uppsala också, med småläger i Falun någon gång i månaden.

Önskelista inför nästa år: Att kunna jobba på bra med simningen för att kunna kliva upp ur vattnet och hamna i en mer framskjuten cykelklunga (helst förstaklungan såklart..). Samt få bort mina småskavanker i benen som kommer och går så att jag kan springa felfritt under vintern för att därefter kunna springa ifrån desto fler nästa sommar..

Med andra ord lämnar jag nu triathlonsäsongen 2013 bakom mig. En säsong där mycket har varit nytt, där många lärdomar har gjorts, flertalet kamratskaper bildats och förstärkts. Jag är helnöjd och förvånad över hur bra allting har gått. Förra året var ju trots allt första gången jag testade på seniorklass i triathlon överhuvudtaget. Blev till och med nyligen uppmärksammad med en helsida i Avesta Tidning! Jag menar, det är nästan som att jag redan är färdig för pension och kan lägga cykeln på hyllan..

Efter lite vila och återhämtning, samt bekämpning av en förkylning så går jag nu in i höst- och vinterträningen, där grunden inför säsongen 2014 ska läggas. Och med en säsong som denna bakom mig, kommer jag att ha mycket att motivera mig med när vädret är som värst och benen är som surast.

malmopall
Bild från en av sommarens höjdpunkter. Tredjeplatsen i Malmö. Var dåligt med bilder från den prisutdelningen, så jag stal en halvbra bild (det är jag i den gula dräkten..) av Gabriel (som kanske stulit den av någon annan, men det kan ju inte jag veta). Hoppas det är okej!

Kämpa på! Vi hörs.
/Oskar

PS.
Förhoppningsvis kan jag träna på som jag ska, vilket då kan innebära en  v i s s  fördröjning bland blogginläggen. Hehe. Men kika in här när ni känner för, och har ni tur kanske ni får något nytt att läsa! Samt.. som ni kanske redan märkt har denna blogg även bytt fokus lite. Från Irland till idrott. Men det kanske inte gör något. Hej!
DS.

Annons