Sprint-SM i Halmstad

Då var säsongens första ”viktiga” tävling avklarad, då ett svenskt mästerskap i triathlon gick av stapeln i Halmstad, under SM-veckan.

Uppladdning
Veckan innan tillbringades i Grövelsjön där större delen av släkten, samt några vänner, hade samlats för att umgås i några dagar i samband med min fars 50-års dag. Dagarna bjöd på många fina och roliga löpturer och vandringsturer i de svensk/norska fjällen. Vi lyckades faktiskt med att ha  snöbollskrig  samt åka lite stjärtlapp på en snöplätt uppe på ett av bergen. På samma löptur lyckades jag olyckligtvis tappa bort hela mitt sällskap,  vilket resulterade i några mils extra löpning  i dödshögt tempo runt ett berg, längs farliga sluttningar och raviner, genom regn och hala stigar och myrar, tills vi till slut fann varandra igen. Mitt äventyr var inte särskilt populärt bland de andra i gruppen och jag fick därför utstå en del pikar under de efterföljande dagarna. Välförtjänt, antar jag.

Lyckades även peta in lite rullskidor och cykel parallellt med fjälllöpningen och all härlig tid med släkten, så när jag sedan for söderut så var jag rädd att jag hade blivit för sliten, men jag tror jag klarade mig skapligt. All aktivitet skedde dessutom på knappa 1000m höjd, jag vet inte om det kan räknas som höghöjdsuppladdning, men man kan ju alltid inbilla sig.

Åkte söderut på torsdag kväll, sov några timmar i Avesta, innan jag samåkte med Olof från Avesta till Halmstad. Många mil i bil blev det. Kollade cykelbanan i Halmstad, och gick på prerace-möte, innan vi drog ytterligare söderut, till Skummeslövsstrand för så mycket sömn som möjligt inför lördagens race.


Renar runt stugan. Jesper och Andreas i snön. En del av gänget pausar under en av vandringsturerna.

Racedag
Började med morgonjogg och färska frallor från Sockerbagaren i Skummeslövsstrand, innan vi for till Halmstad. Cyklade lite med Sarwe, vilade lite, sprang lite, simmade lite. Innan start var det upprop och alla fick gå ut och ställa sig på pontonen i en viss ordning, efter rank och lottad rank. Sedan var det en stunds väntan innan startskottet gick.

Småhetsig start, mycket folk som ville simma längs med kanten, eftersom det var väldigt motströmt upp till första bojen. Fick utstå några ryck i benen och översimningar innan det började lugna sig. In på andra varvet insåg jag att jag hade tappat alla fötter och jag fick ligga på och köra själv. Kändes som att jag tappat all fart, gick inte så fort som jag hade hoppats.

Halvokej växling. Sedan spurtade jag iväg för att försöka hitta kontakt med någon annan under cyklingen. Kom totalt ikapp två stycken, men ingen av dem orkade hänga på, och därmed fick jag ingen draghjälp. Höll nästan jämn fart med Joel som låg i utbrytning, i ensamt majestät, i täten. Kom inte ikapp någon annan, hade varit roligt att cykla med den andra klungan som jagade hårt, för att sedan i alla fall ha en chans att springa om någon av dem innan mål.

Ut på löpningen, såg ingen framför och ingen bakom, försökte springa på så fort jag pallade ändå, utifall att någon skulle ha kroknat långt där framme, men så var tyvärr inte fallet. Jag var för långt bakom.

Får väl ändå vara nöjd, plats 11 på SM, 10:a bland seniorerna. Lyckades hålla rätt hög fart på cykeln och på löpningen, trots att jag körde solo. Jag undrar om de andra har blivit snabbare på att simma, eller om jag har blivit långsammare. Oavsett, det enda jag kan göra åt saken är att försöka bli en snabbare simmare. I mitt försvar, så har jag simmat ytterst sparsamt från och med det att tentamånaden maj tog vid, samt flytten till Avesta, med mycket jobb. Jag var helt klart snabbast i vattnet i april månad.. Några månader för tidigt bara.


Upp från simningen. Solocykling. Fullt ös ut på löpningen.

Efteråt
Dagen efter gick jag mitt livs första golfrunda på Skummeslövsstrands golfbana med delar av Olofs familj, gick på hetsloppis i Kornhult, samt cyklade lite över Hallandsåsen och in i Skåne för att sedan cykla hem via Båstad tillbaka till stugan. Därefter gick bilen tillbaka till Avesta.

Sammanfattningsvis blev det en mycket härlig och händelserik vecka med Grövelsjön och Halmstad. Sjukt många timmar i bil. Får se det som bra mental träning, det var nästan bilåkandet jag var mest nervös för i allt detta. Tävlingen i Halmstad bjöd på mycket härlig publik, med en bra insats från tävlingsledningen som fixat ett bra arrangemang, med en bra bana.

Tävlingen sändes även på SVT, vilket var väldigt roligt. Fick inte supermycket TV-tid, men det är ändå skoj att kunna se loppet från TV:s synvinkel.

Herrar Damer Resultat

Samt ett stort grattis till Joel Vikner och Jenni Nilsson, som båda lyckades ta hem guldet genom att rycka på simningen och hålla luckan hela vägen in i mål. Grymt.

Nu väntar uppladdning inför Västerås Triathlon som går av stapeln imorgon söndag, som är den andra deltävlingen i Svenska Cupen.

Och till sist ett tack till Olof, som fixade boende, tog fina bilder och var den fasta punkten i all röra under Halmstadsvistelsen.


Golfspelande. Frallor. Loppmarknad.

Hej hoj!

PS. Ett såhär långt och utlämnande inlägg får man nog inte förvänta sig i framtiden. Det är bara när det blir stopp på jobbet (mycket tid att slå ihjäl) som man kan få ihop romaner som denna (och några av de tidigare)..


Annons