Sverige pt.3

Halli-hallå (som Ulf (David Batra) säger i Kvarteret Skatan)!

Sista delen av denna miniserie av inlägg kommer att handla om min idrottsliga verksamhet sedan jag kom hem till Sverige.

Karnevalsloppet
Pinnade på som attan en somrig sista-maj-dag, på hemmaplan i Avesta. Trodde jag skulle behöva slå av på tempot ordentligt efter ungefär 2-3km, men jag lyckades hålla i, och kom in på en förvånansvärt fin placering – 8a.  Dock sprang jag så fort att jag inte såg gräsklipparen. Ni vet, den man kan fånga om man är första herre (eller dam) efter 3km, och om man springer med den de resterande 5km in i mål så får man behålla den! Synd att jag missade den. Hade varit bra att ha. Istället var det personen som låg alldeles bakom mig som tog den..

Lugnet Trail Halvmaraton
Härlig junisöndag, där jag cyklade till Falun för att möta upp med mor+far+AnnSofi, för att springa lite på Lugnet. Anmälde mig till halvmaran, tänkte att då får jag se mest av Lugnet, samt att pappa inte skulle kunna säga att jag var mesig och bara sprang 10km. Tänkte springa den fett kuperade och smått obanade halvmaran mer som ett långpass, så jag tog det lugnt första halvan. Andra halvan tryckte jag på lite extra, och benen började bli lite trötta.. Var längesedan jag sprang så långt! Anders Svanebo sprang hem loppet och jag joggade in långt efter, på typ 1:44, efter totalt 6-7 felspringningar.. Efter loppet vilade jag och åt lite, sedan cyklade jag hem till Avesta igen. Gick fortare att cykla hem än dit, jag var väl uppvärmd nu på eftermiddagen, kan man inbilla sig.

KM triathlon, IK Fyris
Första triathlontävlingen på svensk mark för säsongen (kört en på Fuerteventura, en på Irland (som blev ett duathlon, dock..)). Prestigefyllda klubbmästerskapet för IK Fyris drog mycket folk, som samlades ute i Björklinge för att bränna av en triathlonsprint så snabbt som möjligt. Var lite småseg i vattnet, men simmade bra ändå, tillsammans med Jenni Nilsson, strax bakom Gunnar Söderström. Mikael Sahlberg var långt före upp ur vattnet. Sedan ut på cyklingen, där jag kände att jag kunde trycka på ordentligt. Det var inte bara en känsla, utan hej vad det gick! Cyklade ikapp och om Micke, och stack ut på löpningen med en halvstor ledning. Sprang allt vad jag hade för att inte Micke skulle komma ikapp, stressigt! Och sedan när jag sprang emot mållinjen så såg jag att Micke redan hade gått imål…? Han hade genat, och blev diskad. Fett surt, hade varit kul att se hur mycket han egentligen hade spöat en med. Blev iaf KM-mästare. Efteråt var det nationaldagsgrillfest på stranden.

Testrace, Koppardalen
Avesta OK’s löpargrupp hade bjudit in till ett 5km testlopp i Avesta, som startade i ett gammalt industriområde för att sedan springa över Dalälven, följa kanotleden på andra sidan, och sedan tillbaka över till industriområdet via en annan bro. Delar av några andra klubbar i Avesta hade också kommit dit, och det blev bra sparring! Efter att inte kunnat ha springa så mycket som jag velat det senaste halvåret pga skador, så var jag förvånad över att det kändes så bekvämt de första 3.5 kilometrarna. Sedan lade jag in en stöt i en liten uppförsbacke, och jag blev lite tröttare. Fick en liten lucka, men fick tyvärr stryk på slutet när det sluttade lite nedför. Slutade tvåa, med en snittfart på 3:29 min/km. Fett nöjd.


Delar av gänget som genomförde KM triathlon, i Björklinge. Vilken dag!


Min nya cykel! En Canyon Aeroad CF 7.0. Galet stor skillnad mot min tunga och flexiga gamla Scott. Hoppas att detta nya monster ska kunna hjälpa mig att cykla ännu fortare! (Fick räcka med Ultegra, samt att jag vet att man kanske inte ska ha svart sadel och vit styrlinda.. Men det är i alla fall ”bättre” än gul styrlinda! Jag ska byta. Sen.)

Nu är det slut på miniserien. Nu väntar ”höghöjdsläger” i Grövelsjön i samband med min fars födelsedag, sedan raka spåret ner till sprint-SM i Halmstad lördag 6 juni. Spännande!

Hörs! /osdj

Annons