Sverige pt.1

Halloj!

I och med min tillbakaflytt till Sverige tänkte jag ta tillfället i akt att starta en liten miniserie av inlägg. Den kommer i all sin enkelhet att handla om vad som har hänt sedan jag kom hem från Irland. Jag tänkte börja med att kort säga vad jag tyckte om vistelsen överlag.

I början var det ganska tungt. Rummet var för litet, det drog kallt och fuktigt från fönstret. Jag kände typ ingen (förutom två tjejer som också åkte från Uppsala). Tänkte ”vafan.. varför ska jag stanna här ända till sommaren?”. Men sedan hittade jag några trevliga träningsgrupper, började prata med folk i skolan.. och bollen var i rullning. En speciell känsla, att starta upp något helt nytt. Bara välja och vraka, designa dagarna typ som man vill.

Nu har jag kommit hem till Sverige och hela vistelsen är plötsligt slut. Det kan antas att jag aldrig kommer komma tillbaka till det livet jag levde där under ett läsårs tid. Risken finns ju att man faktiskt aldrig kommer träffa någon av dem man levde med där, om man inte aktivt gör något åt det. Hela denna grej känns också ganska speciell, inget som jag upplevt förut.

Jag hade säkert kunnat hinna med mer av allt, fler utforskande aktiviteter, sett fler platser, tävlat mer, träffat fler människor, festat mer, tränat mer, slappat mer.. Det är ju lätt att säga nu, men jag måste medge att jag stagnerade lite efter ungefär halva tiden, när jag kände att det jag hade fyllt dagarna med fungerade bra. Visst, man hade kunnat hitta på fler saker, men jag är nöjd med det jag hann med.

Jag kan inte säga att denna resa, som jag nu har gjort, var det roligaste jag någonsin gjort. Men jag kan säga att det var en grymt bra erfarenhet, som gav oerhört mycket perspektiv på många punkter i livet. Sen var det såklart väldigt roligt också, men definitivt inte hela tiden. Denna resa har nog gjort mig till en mer självständig människa, som kanske äntligen kan börja fatta egna beslut. Och en bonus är såklart att man inte längre blir kallsvettig och nervös när engelskspråkiga människor kommer fram till en i Sverige, och vill be om exempelvis en vägbeskrivning.

Det var en liten sammanfattning av mina tankar jag fått med mig från Irland. Jag kan säkert skriva hur mycket som helst om olika saker, men det orkar nog ingen läsa, än mindre orkar jag skriva det.

Nästa gång skriver jag om något annat. Om det blir en nästa gång. Inläggsfrekvensen har ju varit starkt avtagande senaste tiden..


Den sista lördagscyklingen avslutades med en liten resa+cykeltur ute på västkusten, i Kenmare. Riktigt härliga partier bitvis, med bra vy över landskapet.


Denna staty av en enhörning passerade man typ varje gång man drog ut till västkusten (vilket hade blivit ganska många gånger sedan september, insåg jag), så sista gången jag passerade den var jag tvungen att knäppa ett kort på den. Den satt högt upp på toppen av en brant bergvägg alldeles vid sidan av den stora vägen.

Hej hoj!
/OD

Annons