Avslutningshelg.

Hallå.

Nu är det inte långt kvar tills tiden på ön är över. Sista tentan ska skrivas i eftermiddag, vilket alltså är den tionde i ordningen. Vilket i sig är helt sjukt! Tio tentor på bara några veckor. I Uppsala var det mycket med tre..

På lördag väntar en cykeltur på sydvästkusten med grabbarna. Då menar jag alltså med det gäng som jag cyklat med ungefär varje lördag sedan jag kom hit. Vi tar bilen och åker en bit ner mot kusten där vi startar och kommer att köra minst hela banan av en populär tävling som går där, The Lost Sheep Triathlon, på halvironmandistansen. Många trevliga och jobbiga stunder i sadeln ska nu sättas punkt för.

Och på söndag väntar, om jag orkar, en cykeltävling på landsvägarna ganska nära Cork. Det blir alltså en hektisk men rolig avslutningshelg, med mycket cyklande, innan jag far hem till Sverige och Avesta på måndag.

Och för er som undrar, så kommer jag därmed missa både Duathlon-SM på lördag, och Hallsta Triathlon på söndag. Tråkigt, men sant.

Dock hann jag med att köra en triathlontävling för knappt två veckor sedan, mitt i tentamisären – Valentia Island Triathlon. Där var det tänkt att man skulle simma från fastlandet ut till ön för att sedan cykla och springa på själva ön. Coolt! Dock blåste det som fan, och vattnet var kallt, så simningen blev inställd på morgonkvisten..  Inte bra alls. Med mina svaga ben som knappt skulle klara av en avslutande löpning på 5 km, skulle nu behöva springa 3 km innan cyklingen också, som ersättning för simningen. Med lång briefing precis innan start blev uppvärmningen dessutom extremt lidande, vilket resulterade i enormt trötta vader efter första löpningen, och sedan blev det loppet mindre roligt än vad det kunnat vara. Försökte i alla fall göra det bästa av situationen genom att trycka på hårt på både cykling och avslutande löpning, men farten fanns ändå inte riktigt där. Slutade tillslut som 6e man av de drygt 300 startande, och det är väl ändå okej, antar jag. Min träningskamrat Swiad kom imål som 2a, men fick en minuts straff för att han slet av sig kläderna från överkroppen på löpningen. Haha, helgalet. I stundens hetta så mindes han antagligen bara att man fick göra så i USA på några tävlingar, men nu var det ITU-regler som gällde, vilket han också visste… Detta gjorde att han halkade ner till 4e plats och missade en jättestor trofé som bestod av en liten klocka som var fastsatt på en stor sten. Han kom dock etta i vår åldersgrupp, och jag tvåa, så vi fick nöja oss med mindre stenar, utan inbyggda urverk.

Gick också ner i havsvattnet efteråt, upp till knäna. Det var fan sjukt jävla kallt. Det var nog tur att det inte blev simning för då hade halva startfältet frusit ihjäl, kändes det som.


In action.

Det var allt. Nästa gång jag skriver någonting kommer jag antagligen att befinna mig i mitt hemland, Sverige.

Hej hoj.
/OD

Annons