Slutspurt.

Tjena.

Nu är det bara omkring tre veckor kvar tills tiden på Irland är över för min del. Dessa tre veckor planeras bestå av till största del studier, eftersom det är tio tentor som ska skrivas under dessa veckor. Kommer förhoppningsvis försöka pressa in så mycket träning och sömn som möjligt, och vi får väl se hur det går.

Studiemässigt går det framåt! Jag har faktiskt börjat studera till mina tentor, och jag har faktiskt lärt mig saker jag kommer få nytta av både under tentaskrivandet och efteråt. Träningsmässigt går det framåt! Kan springa allt mer, och mina benhinnnor skriker inte ”NEJ!!” som de har gjort de senaste fyra åren. Dessutom firade jag min födelsedag i fredags genom att gå till poolen vid stängningsdags (mellan kl 22 och 22.30, när det är som minst antal simmare där), med min sparringpartner, i ett försök att simma snabbare än någonsin på 400 fritt. Och det lyckades vi roligt nog med. Trots de italienska pizzorna vi klämde i oss någon timme innan (det var ju trots allt min födelsedag). Och för de som undrar hur fort det egentligen gick, så kan jag säga att det i alla fall var under 5 minuter.

Under dagens brickingpass hände dock något negativt. Det var inte det att kroppen inte kändes bra, tvärtom. Pigga ben både på cykeln och i löpskorna, när jag väl var uppvärmd. Det som hände var att under första cykelintervallen, i en ganska brant nedförsbacke i hög hastighet, så såg jag en kanin ett tiotal meter bort som sprang ner i diket (eller ja, in i nåt buskage på sidan av vägen. Det finns ju fan inga diken här, det är snarare stenmurar eller tjocka buskage.) och försvann. Problemet var att kaninen av någon anledning ångrade sig och vände tillbaka, vilket resulterade i att den kom farande rakt ut framför mitt framhjul, och… KRSSHCHT. Tittade bakåt. Stendöd kanin. Efter passet så stannade vi till och skulle göra oss av med liket, och då fick jag se på nära håll vad jag hade ställt till med. Fruktansvärt otäcka bilder.. Hade prickat rätt över huvudet så att skallbenen låg utspridda på asfalten och ena ögat var borta. Känns tungt.

Nu kommer jag väl kugga alla tentor och få aggressiv benhinneinflammation igen. Om man ska tro på karma alltså.

Nu ska jag kanske lära mig lite om energisystemet i ett hus. Hörs!
/OD

Annons