Nu händer det saker.

Tjenare.
För någon vecka sedan var det förresten tävlingspremiär på landsvägen. Lyckades med en utbrytning i mitt 111 personer stora startfält (handikappstart, lägst ranking först) och var först upp på första berget, vilket gjorde att jag blev Prime Winner. Grymt kul. Bra kvitto på att ”vinter”cyklingen har gjort sitt.

Läs och se mer på:
http://www1.idrottonline.se/RemboIK-Cykel/Nyheter/Aktuellanyheter/Remboiterivarlden/
http://www.youtube.com/watch?v=A8Sy2ptKLiQ (0:59)
http://www.stickybottle.com/latest-news/lacey-cup-photos/

När vi (jag) ändå pratar (skriver) idrott så kan jag nämna att det var simtävling förra helgen. En simtävling i Dublin, på University College Dublins nya fräscha simanläggning. Till simtävlingen var bara de irländska universitetens simklubbar inbjudna. Vilket innebar att jag och UCC’s simklubb fick vara med, inget konstigt med det. Första simtävlingen för mig (om man inte räknar öppet vatten) och detta var något helt nytt. På fredagskvällen var det många timmar med kvalheat som gick av stapeln. Stressigt och nervöst.

Någon timme efter att ha tränat några gånger på att starta från pall för i princip första gången i mitt liv, så gick starten i det femte heatet med 100m frisim. Jag fick till en skaplig start och lyckades pressa mig tillräckligt hårt för att gå in på en tid som var mycket bättre än någonsin. Roligt! Efter det följde ett avsim och en stund senare var det start på 200m frisim. Kroppen var fortfarande lite skakis från det första heatet, men jag gav mitt bästa och det gick ganska fort, trots att jag totaldog under de sista 100m. Tiden räckte till ett personbästa det också.

Jag är verkligen ingen sprintsimmare, och jag är knappt simmare överhuvudtaget, så jag är inte förvånad över att tiderna inte räckte till lördagens finaler, men jag måste säga att jag är rätt nöjd med 1:03 på 100m och 2:21 på 200m. Att komma under ”drömgränsen” på 100m (minuten blankt) känns nu inte helt och hållet omöjligt. Även om det kanske snarare är 1500m jag borde vara duktig på så är det väl aldrig helt fel att ha lite snabbhet i kroppen också?


Bilden har jag stulit från.. facebook. Men den föreställer i alla fall delar av gänget från UCC.

Nästa gång kanske jag skriver om något annat än idrott, och om något annat än mig själv. Eller inte. Vi får se. Just nu är jag i alla fall sjuk, så helgens cykeltävling är i riskzonen.

Hörs!

Annons