Vilket väder.

Jävlar alltså. Idag har det minsann regnat. Och en väldans massa utomhusaktivitet skulle såklart hinnas med som grädde på moset. Först cykling på morgonkvisten i spöregn, sedan direkt ut på ett lätt löppass i riktigt tungt regn, följt av en snabb cykling till skolan i hällregn, cykla hem, cykla till badhuset, där det avslutningsvis simmades och vattensprangs en massa, och där blir man ju också ganska blöt. Först nu på kvällskanten har jag torkat.. Det har inte mina kläder gjort dock, och imorgon vankas det ett 4-timmars cykelpass på morgonen. Och vet ni vad prognosen säger? Jo, kyla, spöregn och vindar på 9-12 m/s. Känns oerhört motiverande. Spelar ingen roll om kläderna hinner torka eller ej, kommer ändå frysa ihjäl nånstans halvvägs till Dublin. Well, well, som man säger.

Övriga spännande nyheter på väderfronten är att det var ganska kallt för några dagar sedan. Det bildades en hel del frost och is på många håll, och det saltades friskt på campus och på stadens gator. Det saltades dock inte ute på landsbygden, i en skarp kurva som låg i skuggan. Där fick nämligen en kille från UCC Triathlon Club smaka frusen asfalt i tisdags. Vi var ett gäng som hade gett oss ut på en lättare cykling i det vackra men kyliga vädret och efter denna incident höll vi oss på stora och varma vägar istället. Ingen skada skedd, men vi insåg att det inte skulle vara någon bra idé att ge oss i kast med The Hills just denna dag.

Dagen innan denna kyliga dag så var det istället några grader över noll, och trots det kom det faktiskt en del nederbörd som kan beskrivas som snö! Helt otroligt. Det låg inte särskilt länge på marken om man säger så, men det var allt några mysiga minuter där på morgonkvisten.


”Snö”

Ha det! /osdj

Annons