Let's unCork the spring semester!

Rubriken är ett försök till någon sorts ordvits. Kan ju tolkas som att det inte blir något Cork denna termin, men så är inte fallet. Det ska snarare tolkas som att denna vårtermin nu ska korkas upp! Vilket ju kan stämma, eftersom den ju började för ungefär två veckor sedan.

Efter att ha haft en mycket rolig och trevlig tid hemma i Avesta, Uppsala och Grövelsjön så är jag nu tillbaka på Irland sedan typ två veckor tillbaka. Närmare bestämt i Cork. Tiden hemma behövdes verkligen. Njöt så mycket det gick av all snö som hade kommit och förargade mig över att ha missat alla snöstormarna och de tuffa morgoncyklingarna till skolan i Uppsala. Mycket skidor blev det i alla fall. Många mil uppe i Grövelsjön, med en grande finale på hemmaplanen med 3DalaTour. Matsboloppet + Kextoppen på lördagen och Avestaloppet på söndagen.


Taggad inför race. Tufft blev det!


Överst på pallen! Alltid roligt.

Lyckades pressa ut en hel del fart ur min kropp under dessa tre lopp, och jag är helt klart nöjd! Speciellt med tanke på att bara ha tränat intensivt på snö under någon vecka innan loppen och senaste gången man stod på (rull)skidor var i augusti.. Den tuffaste tävlingen med tanke på konkurrensen var kanske inte Kextoppen, men detta lopp var något utöver det vanliga. En skatesprint uppför Åsbobacken, som ju är Avestas egna lilla slalombacke. Det var kul! Och det slutade med en fet vinst. Ännu roligare. Roligt var också Matsboloppet med sina 11km klassiskt i Hedemora, samt Avestaloppet med 9km skate på hemmaplan i Åsbo. Slutade 8:a respektive 5:a. Tuff konkurrens och förvånansvärt många deltagare (34 resp. 12 st)!

Att få träffa och hänga med familjen var guld värt, det måste jag säga. Och det gäller även för de jag hann träffa utanför familjen Djärv.

Och nu, back in Cork. Skolan rullar på. Än så länge under kontroll. Och för första gången i mitt liv har jag strukturerat upp min träning. Inte så mycket än kanske, men jag har i alla fall skrivit upp vilka pass jag ska köra vilken tid och dag! Det är inte illa för att vara Oskar Djärv, som bara kört på som han behagat, med huvudet max tre dagar framåt. Nu återstår bara att planera lite vad dessa pass ska innehålla. Ett annat stort lyft på denna front är att jag redan nu har tränat styrka av olika slag TRE gånger sedan det nya året startade! Det är nästan lika många gånger som hela 2012. Det ni.

Well, well. Nu blir det sömn.

PS. OBS! Ett tips är att inte kommentera här på bloggen, jag vill nämligen kunna bevilja din kommentar innan den publiceras. Och den kommer tyvärr att försvinna bland de enormt stora mängder kommentarer jag får. Jag får exempelvis upplysningar om att jag kan köpa häftiga billiga märkeshandväskor och smycken, eller tips på mycket givande hemsidor med bra erbjudanden. Jag vill ju naturligtvis hålla dessa grymt bra tips och erbjudanden för mig själv, som ni säkert förstår.

Annons