Och så turistade vi lite. (Del 1)

Förra fredagen bar det av till Galway. Tillsammans med Elin, Annika, Sonja och Christina i en bil, i vänstertrafiken. Det var bara Sonja och Elin som fick köra eftersom de hade åldern till sin fördel (annars kostade hyran skjortan). Jag kan säga så mycket som att vi överlevde och att det var en spännande och rolig upplevelse att spendera många timmar i en högerstyrdbil med 4 flickor.

Vi kom till fram till ett litet, mysigt, hostel i den lilla staden Galway. Efter att ha handlat lite frukost till morgondagen så gick vi på staden och åt mat på Supermac’s, efterätt på Mc Donald’s och drack öl på en pub jag inte minns namnet på. Där spelades det även musik i form av ett liveframträdande.


Oscar Wilde, känn dig utanför.


Fest på McDonald’s!


Fest på puben! Och alla var glada.

Dagen efter åt vi frukost. Sedan satte vi oss i bilen för att dra söderut. Elin, Annika och jag for (via en trevlig kust med spännande stränder och vågor) söderut mot Cliffs of Moher, och på vägen dit släppte vi av Sonja och Christina (som redan varit vid klipporna). Själva klipporna var värt resan, grymt coolt att se hur naturen kan se ut!


Frukost på hostelet.

Nu till något hemligt, så.. Sssscchhh. Längs med vägen till Cliffs of Moher testade jag och Annika att köra den vänsterstyrda bilen i vänstertrafiken, den var dessutom automatväxlad.. livsfarligt, och inte alls okej eftersom bilhyran skulle varit högre om man hade haft förare under en ålder som jag och Annika tydligen inte hade uppfyllt.. Men gjort är gjort! Känns bra.


Den till en början ganska vita bilen, nära en strand med en massa coola klippor som det var något speciellt med.


En klippvägg bland andra klippväggar vid Cliffs of Moher.


Vilken syn!


Vi var faktiskt där på riktigt. Hej!

På kvällen for vi norrut mot Connemara National Park, och ett hostel som låg i den lilla ”byn” Letterfrack, alldeles i anslutning till nationalparken. Vi handlade frukost och gick kröp till kojs.

/OD

Annons