Irland var det ja.

Hej!

Var ju lite tänkt att denna blogg skulle skildra mitt liv på Irland och sådär.. Nu har jag bott här i nästan tre veckor och det har hänt grymt många olika saker som jag kanske borde skriva om, men som jag inte gjort. Men kortfattat har det varit såhär:

– Fredagen 14 september bar det av.
– 53 kg packning togs med från Avesta. Landsvägscykeln åkte med.
– Fattade ingenting av vad busschauffören sade på flygplatsen i Dublin. Nervöst.
– Åkte buss och åkte tåg och kom fram i Cork efter att ha spenderat enorma pengar på tåg och mycket energi på att släpa alla väskor.
– Mina klasskamrater Annika och Elin från Uppsala fixade fram en nyckel till mitt rum.
– Vi åt mat på Captain America. Irländskt..? men gott!


Vy från mitt fönster. Ganska ok!

Det var mycket hemlängtan. Mitt rum var litet och all mat smakade konstigt.
Vi åkte på en dagstripp till Cobh på söndagen och tittade på ett Titanic-museum och en katedral. Trevligt!
Hela veckan gick åt till att hänga med trevliga internationella studenter, äta en massa mat, simma och springa och cykla, och pyssla med en massa spännande övningar, som Speed Friendship, Irish Dancing och filmaftnar. En del öl inmundigades också. Speciellt en god lokal stout, Beamish.
Hemlängtan minskade successivt och var nu nästan nere på noll.

Sedan drog skolan igång med en massa energikurser som till viss del är repetition (än så länge) vilket känns ganska chill. Schemat är rätt luftigt så det finns tid till annat skoj under dagtid!

Vädret är dessutom inte så jävla hemskt som jag hade trott. Inte än i alla fall. Det sägs att dessa veckor har varit årets bästa, med sina 12 grader, klart till halvklart och duggregn ibland..

Träningen har dragit igång lite på allvar nu när jag gått med i en trevlig löparklubb St. Finbarr’s Athletic Club. Känns trevligt med en gubbe vid sidan av spåret som blåser i en visselpipa när det är dags för smärta. I fredags fick jag träningsvärk i låren, av löpning, för första gången på åratal. Det var bra. Ska försöka springa till mig en plats i deras A-team, och sedan köra en serie CrossCountry-tävlingar. Ska bli skoj! Jag känner mig dessutom hemma på Mardyke Arena, där UCC-studenter har fri tillgång till gym, löpbanor och simhall. Supersweet! Många simlängder har det blivit.


En vanlig syn här inne. Doftar gott!

Har dessutom vidgat mina vyer lite genom att gå på vandringstur bland irländska gröna (mycket blöta och leriga) berg. Det var tuffa stigningar till topparna med ett gäng som till stor del bestod av internationella studenter. Oerhört skoj! Dagen efter var det dessutom klättring inomhus som gällde. Sjukt skoj och enormt jävla jobbigt. Det blir fler gånger!


Ett foto från en en topp till en annan (som också bestegs). Det fanns andra som tyckte det var roligare att knäppa kort på mig istället.

Långt inlägg, minst sagt, men jag måste ju täcka upp lite av det som hänt..
Hörs! /osdj

Annons